Tasarım

ÜNLÜ ANİMASYONLAR BU YAPILARDAN İLHAM ALIYOR!

unlu-animasyonlar-yapilardan-ilham-aliyor

Animasyon filmleri dediğimiz zaman artık günümüz teknolojisiyle ortaya çıkan yapımlar adeta birer şaheser niteliğinde oluyor ve bu filmler sadece çocuklar değil, yetişkinler tarafından da ilgiyle takip ediliyor. Elbette bu işin öncüsü ve en çok film üreteni Disney ve Pixar şirketi. Bu dünyalar öylesine büyüleyici ki, bazen izleyenler yapımcıların hayal dünyalarına hayran kalabiliyor. Ancak her işte olduğu gibi animasyon dünyasında da günümüz dünyasından örnekler var. Yani animasyonlarda gördüğümüz büyüleyici yapılar aslında reel dünyadan ilham alıyor.

Neuschwanstein Şatosu

Uyuyan Güzel ve Sindirella filmlerinde gördüğümüz bu şato Almanya’nın Bavyera eyaletinde yer alıyor. Masallara konu olan bu şato, Bavyera kralı II. Ludwig tarafından 1869 yılında yaptırılmış. Her yıl 1,3 milyon ziyaretçi alan şatoyu gezme fırsatı bulursanız, her an bir prens ya da prensesle karşılaşabileceksiniz izlenimine kapılıyorsunuz.

Notre Dame Katedrali

Paris’in bu ünlü yapısı Seine Nehri kıyısında yer alıyor. Gotik mimarinin en önemli örneklerinden biri olan Notre Dame Katedrali 1345 yılında yapılmış. Katedral hafızamıza, Victor Hugo’nun yarattığı klasik eser “Notre Dame’ın Kamburu” ile kazınmış. Kambur Quasimodo karakterini birçok kişi hatırlıyordur herhalde…

Chillon Şatosu

İsviçre’nin Cenevre Gölü manzaralı bu ünlü şatosunu gözünüz bir yerden ısırıyor olabilir mi? Masal dünyasının esinlendiği önemli yapılardan biri olan Chillon Şatosu, The Little Mermaid (Küçük Deniz Kızı) filminde Ariel’e aşık olan Prens Erik’in şatosuna oldukça benzemiyor mu? Filmde bir hapishane olarak kullanılıyordu bu şato.

Angel Şelalesi

Venezuella’da bulunan Angel Şelalesi 979 metre yükseklikten dökülüyor bu rakam ona dünyanın en yüksek şelalesi ünvanı kazandırıyor. Bu şelaleyi Disney ile Pixar ortak yapımı olan “Up” filminde Cennet Şelalesi adıyla görebilirsiniz. Yapım ekibi animasyon filmini yapmadan önce Venezuella’da günlerce çizim yapmış.

Nærøyfjord – Dar Fiyort

Son dönemin en bilinen animasyonlarından biri olan Frozen-Karlar Ülkesi adından da anlaşılacağı üzere İskandinav esintileri taşıyor. Doğal olarak yapımcılar ilham için soluğu Norveç’te alıyor. Norveç’in en dar fiyortu olan Nærøyfjord, filmde Arendelle Krallığı’nın bulunduğu yer olarak görünüyor.

0 Comments
Share

Ayse fügen ARDA

Reply your comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *